GEO philisophy exhibition as it has been published by greek and foreign press

CultureNow.gr

https://www.culturenow.gr/wp-content/uploads/2020/08/geo-philosophy-eikastiki-ekthesi-sto-alsos-neas-smyrnis.jpg

Geo Philosophy: Εικαστική έκθεση στο Αλσος Νέας Σμύρνης

Μια πρωτοποριακή έκθεση διοργανώνει τον Σεπτέμβριο στο Αλσος Νέας Σμύρνης ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Tidal Flow Art.

Πρόκειται για μια επίκαιρη multimedia δράση με τίτλο Geo Philosophy και περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, in situ installations και performances, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν την οικολογική μας συνείδηση και να μας φέρουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Είναι η πρώτη φορά που 13 καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, ο αντιπρύτανης και καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά και νέοι εμπνευσμένοι και ταλαντούχοι δημιουργοί φιλοξενούνται στο Αλσος Νέας Σμύρνης, σε μια έκθεση ανοιχτού χώρου (open museum), σε έναν φυσικό περιβάλλον που νοηματοδοτεί με ιδιαίτερο τρόπο κάθε έργο. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή για εμάς να διοργανώνουμε μια πολυμεσική έκθεση ανάλογης κλίμακας, με σπουδαίους δημιουργούς που εκθέτουν τα έργα τους για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη».

Το Geo Philosophy θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ πλαισιώνεται από live performances που θα γίνουν από την ομάδα «The Greek Story» και θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στις παραπάνω ημερομηνίες. Σημειώνεται ότι την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Τζέννυ Τσουμπρή.

Η έκθεση Geo Philosophy πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών που διοργάνωνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 23 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Aλσος Νέας Σμύρνης, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά αφιερώματα.

Εδώ και δύο δεκαετίες ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές, ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αθήνας, μετατρέποντας το Αλσος Νέας Σμύρνης σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 120.000 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα.

Συντελεστές:
Mαρία Αντωνάτου, Αμαλία Αντωνιάδου, Θωμάς Γαλάτος, Xαράλαμπος Δερμάτης Geo-Gong(+), Aνθή Ζάχου, Γιάννης Ζιώγας, Πηνελόπη Κουβαρά, Λουκάς Λουκίδης, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Γεωργία Μπλιάτσου, Νίκος Ποδιάς, Χριστίνα – Σύλβια Σημαντήρα, Μαρία Σχινά

Performing Arts / The Greek Story: “Ο ρυθμός της γης από την αρχαιότητα στο σήμερα”

Εως: 20/09/2020

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

tidal flow art GEO philosophy

screenshot

Exhibition

GEO philosophy A Multisensory celebration

4 Sep 2020 – 20 Sep 2020

 

NEA SMYRNI’S PARK

 

TidalFlowArt in the context of the Ionian festivities of the municipality of Nea Smyrni invites you to the exhibition GEO philosophy, a multisensory celebration 14 artists present their message about the environment

About

The GEO philosophy project is a proposal of ecological awakening which is approached by the visual arts community, and aims at visualizing ecological awareness through a social-dynamic form.  The project includes the creative approach of artists as regards the violent change of the landscape due to human activity. It is an investigation into the proportion of the environmental problem with images that show the effects of the human footprint on the landscape, which is changing rapidly and not for our benefit.The team of artists participating in the GEO philosophy project and Tidal Flow Art (urban non-profit social arts company), who coordinates the team, submit ideas, create projects, get in touch with the public, train and are trained through a process concerning the exploration of ecological consciousness, while asking the questions: What can we change? Where can we start from in order to be substantial in our attitude towards the environment in which we exist?

https://www.artrabbit.com/events/geo-philosophy-a-multisensory-celebration

 

Από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, 2020                                     

Μια πρωτοποριακή έκθεση διοργανώνει τον Σεπτέμβριο στο Άλσος Νέας Σμύρνης ο Πολιτιστικός Οργανισμός  του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Tidal Flow Art.

Πρόκειται για μια επίκαιρη multimedia δράση με τίτλο GEO philosophy και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εικαστικές εγκαταστάσεις, performances, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν την οικολογική μας συνείδηση και να μας φέρουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η ομάδα των εικαστικών που συμμετέχουν στο GEO philosophy και η Tidal Flow Art (αστική μη κερδοσκοπική εταιρία κοινωνικού χαρακτήρα για τις τέχνες)  που συντονίζει την ομάδα, καταθέτουν ιδέες, δημιουργούν έργα, έρχονται σε επαφή με το κοινό, με στόχο τη διερεύνηση της  οικολογικής συνείδησης, θέτοντας το ερώτημα:  Τι μας συμβαίνει εσωτερικά και η εικόνα του τοπίου άλλαξε;  Τι μπορούμε να αλλάξουμε;  Από πού μπορούμε να αρχίσουμε ώστε να είμαστε ουσιαστικοί σχετικά με τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον μέσα στο οποίο υπάρχουμε;  Πώς μπορεί η τέχνη να βοηθήσει σ’ αυτό και να γίνει φορέας επικοινωνίας με ουσιαστικά αποτελέσματα;

 

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:  Γιάννης Ζιώγας, Λουκάς Λουκίδης, Μανώλης Μεραμπελιώτης, Νίκος Ποδιάς, Πηνελόπη Κουβαρά, Χαράλαμπος Δερμάτης, Μαρία Σχινά, Μαρία Αντωνάτου, Γεωργία Μπλιάτσου, Θωμάς Γαλάτος, Χριστίνα Σύλβια Σημαντήρα, Αμαλία Αντωνιάδου, Ανθή Ζάχου.

Το  Geo Philosophy a Multisensory celebration θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ πλαισιώνεται από live performances, από την ομάδα «The Greek Story» που θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στις παραπάνω ημερομηνίες.

Η έκθεση Geo Philosophy πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Επιμέλεια – ιδέα:  Τζέννυ Τσουμπρή

Οργάνωση:  Tidalflowart

Υλοποίηση:  Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης

Multimedia Εικαστική Έκθεση στο Άλσος Nέας Σμύρνης

GEO PROJECT

Μια πρωτοποριακή έκθεση διοργανώνει τον Σεπτέμβριο στο Άλσος Νέας Σμύρνης ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με την Tidal Flow Art.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πρόκειται για μια επίκαιρη multimedia δράση με τίτλο Geo Philosophy και περιλαμβάνει έργα γλυπτικής, in situ installations και performances, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν την οικολογική μας συνείδηση και να μας φέρουν αντιμέτωπους με το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Είναι η πρώτη φορά που 13 καταξιωμένοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα, ο αντιπρύτανης και καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά και νέοι εμπνευσμένοι και ταλαντούχοι δημιουργοί φιλοξενούνται στο Άλσος Νέας Σμύρνης, σε μια έκθεση ανοιχτού χώρου (Οpen Μuseum), σε έναν φυσικό περιβάλλον που νοηματοδοτεί με ιδιαίτερο τρόπο κάθε έργο.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή για εμάς να διοργανώνουμε μια πολυμεσική έκθεση ανάλογης κλίμακας, με σπουδαίους δημιουργούς που εκθέτουν τα έργα τους για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη».

Το Geo Philosophy θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ πλαισιώνεται από live performances που θα γίνουν από την ομάδα «The Greek Story» και θα επαναλαμβάνονται περιοδικά μέσα στις παραπάνω ημερομηνίες. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Τζέννυ Τσουμπρή.

Η έκθεση Geo Philosophy πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 23 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

tidalflowart GEOphilosophy poster